Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017 16:38

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ
ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΚΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 19.00 έως 21.00

 

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Δύσκολα συναντιόμαστε οι πορτογαλόφωνοι, είμαστε λίγοι. Ακόμη πιο δύσκολα συναντιόμαστε οι μεταφραστές είτε οι επίδοξοι μεταφραστές από τα πορτογαλικά. Είμαστε ακόμη λιγότεροι αυτοί που έχουμε την πετριά...


Ανάλογη συνάντηση έχει να συμβεί από τότε που, σε συνεργασία με το ABANICO και το LEA, είχα οργανώσει και διευθύνει συλλογική μετάφραση ποιημάτων του J.L.Peixoto, παρουσία και του ιδίου, πριν 4-5 χρόνια. Τα οποία εκδόθηκαν (εκδ. Γαβριηλίδης).
Είπα λοιπόν να συναντηθούμε πάλι οργανώνοντας και διευθύνοντας ένα

 

 

Όσοι πιστοί/ές, δηλώστε συμμετοχή στο Αbanico
με ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
είτε με τηλεφώνημα (210.3251214 & 210.3251215)
μέχρι τις 18/1/2017

 

Απαιτείται γνώση της πορτογαλικής επιπέδου C2
Περιορισμένος αριθμός θέσεων, θα κρατηθεί προτεραιότητα.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

 

Όσοι/ες δηλώσετε συμμετοχή, θα λάβετε δυο μικρά διηγήματα, ένα του Machado de Assis κι ένα του Mia Couto. Δηλώστε πιο προτιμάτε να δουλέψουμε πρώτο στο εργαστήρι –δε μας βλέπω να τα προλαβαίνουμε και τα δύο.

 

Στην «κρυφή ατζέντα» της διοργάνωσης της συνάντησης υπάρχει και η διερεύνηση της δυνατότητας διοργάνωσης σύντομου ταχύρρυθμου σεμιναρίου συλλογικής μετάφρασης από τα πορτογαλικά στα ελληνικά –αν το ενδιαφέρον και οι δυνατότητες των συμμετεχόντων στο εργαστήριο αποδείξουν ότι υπάρχει η κρίσιμη μάζα. Τα κείμενα που θα μεταφραστούν θα προκύψουν μέσα από συναπόφαση, με σκοπό την έκδοση. Ανάλογο σεμινάριο είχα διοργανώσει και διευθύνει στο Abanico πριν από 10 χρόνια περίπου. Λειτούργησε καλά, περάσαμε ακόμα καλύτερα.

 

Καλή χρονιά!
ΝΙΚΟΣ ΠΡΑΤΣΙΝΗΣ,
διερμηνέας, μεταφραστής και καθηγητής μετάφρασης, διευθυντής του Μεταφραστικό Τμήμα του Abanico