Τρίτη, 24 Απριλίου 2018 00:37

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Πιρουέτες σε ναρκοπέδιο. Εργαστήριο από την ΝΤΙΑΝΑ ΜΠΟΜΠΟΛΟΥ

 

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΠΙΡΟΥΕΤΕΣ ΣΕ ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ
Πώς να καταλαβαίνεις πολλά, ξέροντας τόσο λίγα

 

Εργαστήριο

 

Διδάσκει: η Ντιάνα Μπόμπολου

 

Δεν μαθαίνεις μουσική για να γίνεις μουσικός, δεν μαθαίνεις σχέδιο για να γίνεις ζωγράφος, δεν μαθαίνεις λογοτεχνία για να γίνεις συγγραφέας. Και φυσικά, δεν διδάσκεσαι μετάφραση για να γίνεις κατ’ανάγκη μεταφραστής. Μεταφράζουμε ωστόσο, πάντα μεταφράζαμε και θα μεταφράζουμε όλο και περισσότερο. Ας έχουμε λοιπόν συνείδηση ότι η μετάφραση είναι τέχνη και επιστήμη, ταλέντο και γνώση, πεδίο σε διαρκή μετεξέλιξη, όπως η γλώσσα και ο κόσμος γύρω μας και όπου ο στόχος της επάρκειας όσο τον πλησιάζεις τόσο αυτός απομακρύνεται.


Διάρκεια: 2 δίωρα μαθήματα
Μέρα: Δευτέρα
Ημερομηνίες: 7 & 14 Μαΐου 2018
Ωράριο: 19.00 a 21.00
Εργαστήριο δωρεάν
Αριθμός συμμετοχής περιορισμένος
Περισσότερα: 210.3251214 | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

ΝΤΙΑΝΑ ΜΠΟΜΠΟΛΟΥ
Γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1954. Έχει κάνει σπουδές πολιτικών επιστημών (πτυχίο Παντείου, 1977), διερμηνείας και μετάφρασης (E.T.I. Université de Genève, 1978), εφηρμοσμένων ξένων γλωσσών (Maîtrise L.E.A., Université de la Sorbonne-Paris IV, 1980), ισπανικής φιλολογίας-γλωσσολογίας (Diploma, Universidad Complutense de Madrid, 1987) και μεταπτυχιακές σπουδές (D.E.A. γλώσσας, λογοτεχνίας και πολιτισμού ισπανόφωνων χωρών, Université de la Sorbonne-Nouvelle-Paris III, 1987). Από το 1980 έως το 2010 εργάστηκε ως μεταφράστρια στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες, με γλώσσες : Ισπανικά, ιταλικά, γαλλικά, αγγλικά και πορτογαλικά. Παράλληλα έχει μεταφράσει λογοτεχνικά έργα (Ο λαβύρινθος της μοναξιάς του Οκτάβιο Πας), διδάξει τεχνική και λογοτεχνική μετάφραση και δώσει διαλέξεις και σεμινάρια με θέμα τη γλωσσική παιδεία, τη μετάφραση, τον μεξικανικό και γενικότερα τον ισπανόφωνο πολιτισμό, σε διάφορα πανεπιστήμια και πολιτιστικά ιδρύματα στην Ελλάδα, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Ολλανδία και το Μεξικό. Επίσης έχει δημοσιεύσει άρθρα σχετικά με τα θέματα αυτά.

 

Patrocinadores de comunicación:
● www.ispania.gr● www.solatino.gr ● http://www.debop.gr/ ● http://juanitalaquejica.blogspot.com/
● www.forfree.gr ● http://hispanoheleno.com/ ● http://www.panoramagriego.gr/