ΝΙΚΟΣ ΠΡΑΤΣΙΝΗΣ

Ο Νίκος Πρατσίνης είναι απόφοιτος του Χημικού Τμήματος του ΕΚΠΑ, σπούδασε οικονομικά της χημικής βιομηχανίας στο Πανεπιστήμιο Complutense της Μαδρίτης και πορτογαλική γλώσσα και φιλολογία στη Λισσαβώνα. Μετά από σπουδές διερμηνείας, εργάζεται ως μεταφραστής και διερμηνέας (ισπανικά, πορτογαλικά, αγγλικά, καταλανικά), καθηγητής μετάφρασης και είναι ιδιοκτήτης της COM OE, Μετάφραση & Διερμηνεία ΟΕ.

Έχει μεταφράσει στα ελληνικά πάνω από 30 λογοτεχνικά, δοκιμιακά και επιστημονικά έργα και στα πορτογαλικά τον καβαφικό κανόνα (με τον J.M.Magalhaes). Έχει επίσης μεταφράσει Σεφέρη (ανθολογία ποιημάτων) και Καβάφη (τα ποιήματα του «κανόνος») στα πορτογαλικά σε συνεργασία με τον πορτογάλο ποιητή και καθηγητής αγγλικής φιλολογίας J.M.Magalhães (βραβείο Ελληνικής Εταιρίας Μεταφραστών Λογοτεχνίας, 1995).

Bραβείο καλύτερης μετάφρασης, από ισπανικά σε ελληνικά, του ΕΚΕΜΕΛ-Ινστ. Θερβάντες (από κοινού με τους μαθητές/συμμετφραστές του από το ABANICO, 2008) για τη μετάφραση του έργου “Alfanhuí», του R.S.Ferlosio. Διευθύνει μαζί με τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο το Μεταφραστικό Τμήμα του Αbanico. Email: pratsinis.nikos1@gmail.com

 

Αυτό το website χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας σας.