ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Ποιοί είμαστε;

Το Abanico έγινε εικοσιτριών χρονών! Είκοσι τρία χρόνια σκληρής δουλειάς άλλα ταυτόχρονα και μεγάλων ικανοποιήσεων. Ιδού το γιατί:

Το πρόγραμμα σπουδών του Κέντρου έχει διαμορφωθεί σύμφωνα με το Ευρωπαïκό Πλαίσιο Αναφοράς και τις επίσημες εξετάσεις για τα ισπανικά (DELE), τα πορτογαλικά (PLE) και τα καταλανικά (Certificats A, B, C, D).

Η διδακτική ομάδα του Αbanico απαρτίζεται από καθηγητές με μεγάλη πείρα στη μεθοδολογία ης γλωσσικής διδασκαλίας. Τα τμήματα είναι ολιγάριθμα, οπότε ο μαθητής διατηρεί αδιάκοπα μια επαφή απευθείας με τον καθηγητή του αλλά και το προσωπικό του Κέντρου εν γένει.

Κατά τη διάρκεια των κανονικών και των εντατικών μαθημάτων ισπανικών, πορτογαλικών και καταλανικών, ο μαθητής του Abanico μπορεί να ξεκινήσει, να βελτιώσει και να τελειοποιήσει τις γνώσεις του στις τέσσερεις γλωσσικές δεξιότητες (ανάγνωση, γραφή, ακουστική κατανόηση και προφορική έκφραση). Παράλληλα προετοιμάζεται (εάν το επιθυμεί) για τις εξετάσεις που αναφέρουμε παραπάνω. Τα μαθήματα, τα σεμινάρια και τα εργαστήρια με ειδική θεματολογία (λογοτεχνία, κουζίνα, τέχνη και τεχνήματα, κλπ) συμπληρώνουν την εκμάθηση των τριών αυτών γλωσσών.

Το Μεταφραστικό Τμήμα με τα εργαστήριά του απευθύνονται σε μαθητές με υψηλό επίπεδο γλωσσικών γνώσεων και δεξιοτήτων. Στα χρόνια που λειτουργεί το Μεταφραστικό Τμήμα του Αbanico έχει ήδη αποφέρει πολύτιμους καρπούς σε σχήμα εκδόσεων των έργων που μεταφράζονται ομαδικά υπό την επίβλεψη και διεύθυνση δύο εξαιρετικών καθηγητών της μετάφρασης: ο Νίκος Πρατσίνης και ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, υπεύθυνοι του Μεταφραστικού Τμήμα. (Βλέπε επίσης βραβείο Μετάφρασης).

Οι μαθητές μπορούν να δανειστούν βιβλία από την βιβλιοθήκη και ταινίες από την ταινιοθήκη.

Επιπλέον –και αυτό συνιστά βασική κατευθυντήρια αρχή του Abanico– οι παράλληλες δραστηριότητες με πολιτιστικό ή/και ψυχαγωγικό χαρακτήρα επιτρέπουν στο μαθητή να προσεγγίσει το ευρύ και ποικίλο πολιτισμικό φάσμα των χωρών όπου ομιλείται η ισπανική, η πορτογαλική και η καταλανική. Αυτές δε οι δραστηριότητες είναι, εν γένει, δωρεάν και ανοιχτές στο ευρύ κοινό.

Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η :

Για την ασφάλεια των μαθητών αλλά και του προσωπικού, το Abanico προσαρμόζεται στις σημερινές συνθήκες, εξ ου και το γεγονός ότι τα μαθήματα θα γίνονται εξ αποστάσεως, μέσω της πλατφόρμας Zoom, ώσπου να είναι ασφαλής η παράδοση μαθημάτων στις αίθουσες διδασκαλίας.

ΝΕΑ ABANICO 23 ΧΡΟΝΙΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ABANICO 23 ΧΡΟΝΙΑ

Αυτό το website χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας σας.