ΣΥΖΗΤΗΣΗ “Η ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ ΤΩΝ ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ…” Ι. ΠΙΠΙΝΗΣ-M. NAVA-Α.ΚΑΡΑΠΑΤΣΙΑ

Οι εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ και το Κέντρο Ισπανικής, Πορτογαλικής και Καταλανικής Γλώσσας ΑΒΑΝΙCO,

με αφορμή την έκδοση του βιβλίου

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΗΣ ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
του δημοσιογράφου Ιάσωνα Πιπίνη
σας προσκαλούν
στην εκδήλωση – συζήτηση με θέμα:
«Η ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ ΤΩΝ ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ. Tα τελευταία αιματηρά επεισόδια στη Βενεζουέλα και τις εξελίξεις στη Λατινική Αμερική»

το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015, στις 7 μ.μ. στο Αbanico

Θα μιλήσουν:
Mariano Nava, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο των Άνδρεων στην Μέριδα της Βενεζουέλας
Ιάσων Πιπίνης, δημοσιογράφος
Θα συντονίσει η δημοσιογράφος Αναστασία Καραπατσιά

Τα τελευταία αιματηρά γεγονότα στη Βενεζουέλα, με τη δολοφονία ενός 14χρονου μαθητή από έναν αστυνομικό, κατά τη διάρκεια αντικυβερνητικής διαδήλωσης στην πόλη Σαν Κριστόμπαλ και οι πολιτικές εξελίξεις στη Λατινική Αμερική, θα βρεθούν στο επίκεντρο της εκδήλωσης – συζήτησης που θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σάβββατο 28 Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα στο Κέντρο Ισπανικής, Πορτογαλικής και Καταλανικής Γλώσσας ABANICO στην Αθήνα.
Στην εκδήλωση, που πραγματοποιείται με αφορμή την έκδοση του βιβλίου πολιτικής ιστορίας “Το πείραμα της Λατινικής Αμερικής” του δημοσιογράφου Ιάσονα Πιπίνη, από τις εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ, θα μιλήσει ο καθηγητής του Πανεπιστημίου των Άνδεων στη Μέριδα της Βενεζουέλας κ. Μαριάνο Νάβα.
Στη Βενεζουέλα η κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο, διαδόχου του Ούγο Τσάβες, βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα νέο κύμα αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, τη στιγμή που οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του Δημάρχου της πρωτεύουσας Καράκας με την κατηγορία ότι συμμετείχε στην προετοιμασία πραξικοπήματος. Προφυλακισμένος εδώ και ένα χρόνο είναι και ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Λεοπόλδο Λόπες, με την κατηγορία ότι είχε υποκινήσει τις βίαιες διαδηλώσεις στη χώρα.
Την εκδήλωση, στην οποία θα συμμετέχει και το κοινό, θα συντονίσει η δημοσιογράφος Αναστασία Καραπατσιά. Εκτός από τα αιματηρά γεγονότα στη Βενεζουέλα, θα συζητηθούν και οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις σε άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής, όπως η Βολιβία, το Εκουαδόρ και το Περού και η αριστερή “στροφή” που έκαναν τα τελευταία χρόνια. Οι περισσότεροι ηγέτες της Λατινικής Αμερικής, όπως ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο και ο πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες τηλεφώνησαν στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για να τον συγχαρούν για τη νίκη του στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, ενώ τοποθετήθηκαν δημόσια υπέρ της ελληνικής κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

~ Εισοδος ελεύθερη ~

 

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
http://www.solatino.gr/
http://www.ispania.gr/
http://atenasdigital.com/
http://artmag.gr/

Γενικά


http://www.livinlovin.gr/
http://panoramagriego.gr/

Αυτό το website χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας σας.