¨ΓΝΩΣΗ & ΓΕΥΣΗ¨ ΑΠΟ ΤΟΥΣ YURI DE GORTARI KAI EDMUNDO ESCAMILLA

Τετάρτη 15 και Πέμπτη 16 Ιουνίου 2005

  • ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ “ΓΝΩΣΗ & ΓΕΥΣΗ”

με τους YURI DE GORTARI και EDMUNDO ESCAMILLA

 

YURI

 

Στις 15 και 16 Ιουνίου το ΑΒANICO οργάνωσε, για δεύτερη φορά, σεμινάριο Γαστρονομίας και Ιστορίας του Μεξικού με τον Υuri de Gortari, σεφ, και τον Edmundo Escamilla, γαστρονομικό ερευνητή, γνώστες και οι δύο της ιστορίας και των παραδόσεων του Μεξικού με ένα πλούσιο βιογράφικό από συγγράματα, μαθήματα, σεμινάρια και διεθνή βραβεία για το έργο τους.

Πρώτη φορά το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2003 σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Μεξικού και με χορηγό τα εστιατόρια ALTAMIRA.

Στα σεμινάρια που πραγματοποιούν, αναλύεται η ιστορία του Μεξικού μέσω της γαστρονομίας. Αυτή τη δουλειά την κάνουν εδώ και 15 χρόνια στο Μεξικό, καθώς και σε πολλές χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Ευρώπης.
Στο σεμινάριο, ο Γιούρι ντε Γκορτάρι και ο Εδμούντο Εσκαμίγια εκτελούν συνταγές συγκεκριμένης ιστορικής εποχής του Μεξικού ενώ ταυτόχρονα αφηγούνται με τον πιο γλαφυρό τρόπο στο κοινό τους το ιστορικό και κοινωνικό πλαίσιο της εποχής αυτής.
Επίσης, καταπιάνονται με την γαστρονομία διαφόρων περιοχών του Μεξικού, περιγράφοντας τα ήθη, τα έθιμα και την ιστορία αυτού του τόπου.

 

MUNDO2

Φέτος, το σεμινάριο διοργανώθηκε στο χώρο του ΑBANICO με την συνεργασία της Πρεσβείας του Μεξικού και την χορηγία του εστιατορίου “Ο Μεξικάνος”.
Την πρώτη μέρα, εκτελέστηκαν συνταγές της πολιτείας Γουαναχουάτο (Guanajuato), και την δεύτερη μέρα, έγιναν συνταγές των μοναστηρίων στην εποχή της ισπανοκρατίας εστιάζοντας το ενδιαφέρον στο πρόσωπο της αδελφής Χουάνα Ινές ντε λα Κρους, προσωπικότητα της διανοούμενης ζωης του Μεξικού του 17ου αιώνα. Η αδελφή Χουάνα Ινές ντε λα Κρούς άφησε πίσω της ένα βιβλίο συνταγών που δείχνει τον πλούτο της μεξικανικής γαστρονομίας κατά τον 17ο αιώνα. Μια γαστρονομία, ήδη ώριμη, που αναμείγνυε υλικά μεξικανικής προέλευσης (όπως η ντομάτα, το αβοκάντο, το κακάο, η βανίλια, κ.λπ., καθώς κι ένα ζώο επίσης μεξικανικής προέλευσης: η γαλοπούλα) με υλικά που είχαν φέρει μαζί τους στην Αμέρική οι Ισπανοί.

Το ABANICO ευχαριστεί από καρδιάς
τον Γιούρι ντε Γκορτάρι Κράους και
τον Εδμούντο Εσκαμίγια Σολίς
που αποδέχτηκαν, για δεύτερη φορά, την πρόσκληση του
να κάνουν σεμινάριο στην Αθήνα
και τους προσκαλεί για ένα ακόμη σεμινάριο
το επόμενο ακαδημαϊκό έτος.

 

 

Μπορείτε να επισκευτείτε τις ιστοσελίδες τους:

http://esgamex.com/

PLATOS MEX

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αυτό το website χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας σας.